Clevelend, Ohio’da büyük bir müze ve eğitim merkezi olan Great Lakes Bilim Merkezi, bugün itibariyle Bitcoin’i (BTC) ödeme aracı olarak kabul etti. Yerel işletmeler için haber kaynağı olan Crain’s Clevelan Business (CCB) bu gelişmeye 9 Kasım’da yer vermişti.
Bitcoin ile ödeme yapılmasını kabul eden perakendeci dizini olan SpendBitcoins USA’e göre şu an iki müzenin ziyaretçileri kripto para ile ödeme yapabiliyordu: Teksas’taki Coastal Bend ve Florida’daki St. Petersburg Tarih Müzesi.
Müzenin başkanı ve CEO’su Kirsten Ellenbogen Bitcoin ile yapılacak ödemeleri kabul etmelerini “Cleveland’ta blockchain ekosisteminin büyümesinde yalnızca ufak bir ivme” olarak ifade ettiği basın açıklaması ile Ohio’daki müzenin Bitcoin’i kabul etmesi Aralık ayı başında gerçekleştirilecek Blockland Çözümleri Konferansı Açılış Töreni’nden iki hafta önce ortaya çıktı.
Great Lakes Bilim Merkezi’ndeki gişelerde ziyaretçilerin ödeme işlemleri için kripto para ödeme aracı Bitpay’i kullanacağı belirtildi.
Ellenbogen, enstitünün bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında deneysel yenilik sorumluluğu çerçevesinde Bitcoin’i kabul etme kararını verdiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Ziyaretçilerimize uzay alevlenmelerini deneyimlemelerini ve NASA Glenn Ziyaretçi Merkezi’ni ziyaret ettiklerinde atmosfere tekrar giren uzay mekiği tasarımlarını test etmelerini sağlayan artırılmış görsel gerçeklik kullanan mobil uygulamamızı geçen yıl çıkardık. Şimdi de telefonlarını Bitcoin ile giriş ödemesi yapmak için kullanabilecekler.”
Kripto öncüsü Jeff Garzik, Bitcoin’in 10. yaşını kutlamasından yaklaşık bir hafta sonra lider kripto paranın en başından öngördüğü üzere ödeme aracından çok değer saklama aracı haline geldiğini söylemişti ancak Ohio’dan gelen haberler tam tersini nitelikte.
Söylentilere göre en Bitcoin’in koduna en büyük katkıyı yapan üçüncü kişi ve Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun anahtar işbirlikçilerinden biri olan Garzik, geliştiricilerin ilk günlerinde dükkanların Bitcon’i kabul etmesini hedeflediklerini ancak bugün yatırım aracı olarak öne çıktığını belirtmişti.
Blockchain analiz şirketi Chainalysis ise bir raporunda Bitcoin’in “dijital altın” olarak büyük ilgi çekse de ticarette özel para olarak kullanımının gün geçtikçe azaldığını ileri sürmüştü.